Gratis

Gratismaterial

Andningsövning / Andningsminuten

Här delar jag med mig av en andningsövning som är väldigt effektiv. Den tar en minut att göra och om du får in några sådana minuter per dag har du ett jättebra verktyg mot stressen.

Jag kan idag ta till de här andetagen när jag är stressad över nåt speciellt som ett möte eller innan jag ska hålla ett föredrag.. Det får bort stresspirret i kroppen och gör mig lugn men ändå skärpt. I början behöver man påminna sig att man ska göra övningen så öva in den som en rutin så sitter den när du verkligen behöver den sen.

Andningsminuten utan onödigt prat (enbart ljudfil)

Balansera nervsystemet

Genom den här andningsövningen balanserar du det sympatiska (aktiverande) och det parasympatiska (återhämtande) nervsystemet. Du bygger upp en styrka över tid och efteråt känner du förhoppningsvis ett lugn samtidigt som du fått lite ny energi och klarhet i huvudet.

Kombinationen med djupa andetag, alternerande näsandning där du använder dig av båda hjärnhalvorna gör att du får svårt att tänka på andra saker. Om tankar på annat dyker upp notera det bara med vänlighet mot dig själv, släpp sen tanken igen och återgå till ditt andetag.

Bilder, lathundar, beskrivningar

Bilder som följer är ok för dig att dela och använda om du nämner mig personligen eller mitt företag Stresslindra. Du får gärna skicka ett meddelande om du använder bilderna. Vill du ha material i presentationsformat? Sänd mig ett mejl på info@stresslindra.se Tack!

The pictures below are ok for you to share and use if you mention me personally or my company Stresslindra. You are welcome to send a message if you use the pictures. Do you want material in presentation format? Send me an email at info@stresslindra.se Thank you!

Bild med beskrivning av Hjärntrötthet som symptom
Beskrivelse af hjernetræthed som et symptom
Brain Fatigue explained