För ert företag

Stresslindra på arbetet

Jag är stresskonsult och kan hjälpa ert företag med det mesta som rör stress. Det kan vara stresshantering som kurser för de anställda, individuell stöttning till sjukskriven, förebyggande arbete på arbetsplatsen, kartläggning och struktur över hur vi som människor fungerar och således hur vi kan lägga upp arbetet så bra som möjligt för att få bra effektivitet men också hållbara medarbetare mm

Vad just ert företag behöver och vill ha är ju högst individuellt. Ni kan hyra mig per timme, vecka eller månad. Vid ett enstaka tillfälle på en konferens eller återkommande varje vecka.


Exempel:

Kontorsyoga med fokus på flexibilitet och vila för hjärnan. 10-30 minuter. Effekt: ökar medarbetarnas fokus, effektivitet och uthållighet.

Frukostföreläsning Stresslindras 4: Andning, Sömn, Kost och avslappning. En frukostföreläsning i veckan i 4 veckor med ett ämne i fokus varje gång.

Kurs i workshopstil Stresslindras 4: Samla en grupp på 6-12 personer som gör en gemensam satsning med mycket individuellt arbete i ämnena Andning, Sömn, Kost och Avslappning.

mm


Boka in ett första planeringsmöte nu så ser vi efter vad ni har för behov.

Ring: 0321-18 14 18 eller mejla info@stresslindra.se


Siffror:

  • En utbränd anställd kostar företaget i genomsnitt ca 400 000 kr i produktionsbortfall. En utbränd chef kostar över 1 miljon! –  Arbetsmiljöverket
  • Sjukskrivningar på grund av stress har ökat med 359 % under åren 2010-2017 –Försäkringskassan
  • 25% av de som drabbats av utmattning riskerar återfall, vilket innebär att 1 av 4 personer faller tillbaka i utmattning –Försäkringskassan
  • Stressrelaterad ohälsa kostar Sverige 70 miljarder i samhällsekonomiska förluster per år –Försäkringskassan

Vet du om att arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan.

”Du som är arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

”Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

Vad kan ni göra som arbetsgivare för att skapa en god arbetsmiljö utan stress?

………………………………………………………………………………………………………..

Ta hjälp av Stresslindra och få förslag på vad just ert företag kan behöva för att må sitt bästa.

Exempel på detta kan vara:

  • Föreläsning med konkreta råd om stress och livsbalans (15 min-60 min)
  • Workshop eller kurs för mindre grupper i stresshantering (Vad är stress? Vad händer i kroppen? Andningens påverkan. Signalsubstanser och hormoner, Matens påverkan mm)
  • Coachning av enskilda medarbetare (mer info om vad coachning innehåller finns under privatperson/priser)
Egen resa i utmattning

Förutom att jag delar med mig av min lästa kunskap om stress och kroppens funktion i stress och vila delar jag också min egen resa tillbaka till nåt nytt.  Jag själv drabbades av utmattning 2013 och har faktiskt fortfarande en del men av det, bla behöver jag anpassa mitt liv efter hur min hjärna orkar samarbeta. Det var ingenting jag behövde tänka på innan jag blev sjuk.

Jag lär ut enkla och effektiva metoder i stresshantering. Jag väver också in övningar från yogafilosofin, mindfulness, livsstilsrådgivning, kostrådgivning, sockerberoendeinfo mm

………………………………………………………………………………………………………..

Se gärna FAQ-fliken ovan. Där samlas vanliga frågor jag får från företagare.

………………………………………………………………………………………………………..

Ring mig så ser vi över möjligheterna tillsammans 0321 – 18 14 18

Jag är godkänd för F-skatt. Stresscoachning och yoga täcks inom ramen för friskvårdsbidraget!