För ert företag

Stresslindra på arbetet

Era medarbetare ÄR ert företag. Vad skulle ni göra utan dem? Se till att de får de bästa förutsättningarna för att göra ett så bra arbete som möjligt.

Återigen stiger sjukskrivningsgraden vad gäller stressohälsa. Genom att öka medvetenheten om risker, orsaker och vad man själv kan göra på ett enkelt sätt kan vi bidra till att iallafall ert företag bromsar den här utvecklingen.

Jag erbjuder en rad tjänster och nedan är enbart ett axplock. För varje uppdrag ser jag till behovet hos er och startar med ett möte eller samtal om vad just ni behöver just nu. Var är ni i er organisations utveckling. Alla förändringar påverkar medarbetarna olika.

Föreläsning – från 100 till 0 på 6 månader. En snabbkurs i vad stress är, hur och varför. Fakta blandas med min egen erfarenhet av utmattning och en hjärna och kropp som helt plötsligt inte vill vara med längre. Hur undviker man väggen? Hur kommer man tillbaka? Hur hjälper man en kollega som drabbats mm Skräddarsys efter beställning.

Workshop – involvera medarbetarna djupare där de får göra ett eget arbete i stresshantering och kanske lägga upp en plan för gemensam stresspolicy?

Stresskurs – StressOut. En kurs i 4 delar där vi tar upp vad stress är generellt och för individen. Kost, rörelse, andning, sömn – varför är det så viktigt med dessa 4 bitar? Får man ett varför förstår man lättare och blir motiverad till förändring. Praktiska övningar varvas med teori.

Yoga på arbetsplatsen – Kundaliniyoga, medvetenhetens yoga. Skänker lugn, tränar fokusering och uthållighet och ger hjärnvila. Kan anpassas efter tid och intensitet. Kan utföras på stol i vanliga kläder tex. Skräddarsys efter ert behov

mm


Boka in ett planeringsmöte nu så ser vi efter vad ni har för behov.

Ring: 0321-18 14 18 eller mejla info@stresslindra.se


Siffror:

  • En utbränd anställd kostar företaget i genomsnitt ca 400 000 kr i produktionsbortfall. En utbränd chef kostar över 1 miljon! –  Arbetsmiljöverket
  • Sjukskrivningar på grund av stress har ökat med 359 % under åren 2010-2017 –Försäkringskassan
  • 25% av de som drabbats av utmattning riskerar återfall, vilket innebär att 1 av 4 personer faller tillbaka i utmattning –Försäkringskassan
  • Stressrelaterad ohälsa kostar Sverige 70 miljarder i samhällsekonomiska förluster per år –Försäkringskassan

Vet du om att arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan.

”Du som är arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

”Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

………………………………………………………………………………………………………..

Ring mig så ser vi över möjligheterna tillsammans 0321 – 18 14 18

Jag är godkänd för F-skatt. Stresscoachning och yoga täcks inom ramen för friskvårdsbidraget!