För företag

 

  • En utbränd anställd kostar företaget i genomsnitt ca 400 000 kr i produktionsbortfall. En utbränd chef kostar över 1 miljon! –  Arbetsmiljöverket
  • Sjukskrivningar på grund av stress har ökat med 359 % under åren 2010-2017 –Försäkringskassan
  • 25% av de som drabbats av utmattning riskerar återfall, vilket innebär att 1 av 4 personer faller tillbaka i utmattning –Försäkringskassan
  • Stressrelaterad ohälsa kostar Sverige 70 miljarder i samhällsekonomiska förluster per år –Försäkringskassan

 

Vet du om att arbetsmiljölagen skärptes den 31 mars 2016 och att arbetsgivaren har ett större ansvar över den psykosociala hälsan.

”Du som är arbetsgivare ansvarar för att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö utan stress. Du kan förebygga risker genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

”Arbetsrelaterad stress behöver hanteras inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete.”

Vad kan ni göra som arbetsgivare för att skapa en god arbetsmiljö utan stress?

 

 

Ta hjälp av Stresslindra och få förslag på vad just ert företag kan behöva för att må sitt bästa. Exempel på detta kan vara:

  • Föreläsning med konkreta råd om stress och livsbalans (15 min-60 min)
  • Workshop eller kurs för mindre grupper i stresshantering
  • Coachning av enskilda medarbetare

Förutom att jag delar med mig av kunskap om stress och kroppens funktion i stress och vila delar jag också min egen resa tillbaka från utbrändhet. Jag lär ut enkla och effektiva metoder i stresshantering. Jag väver också in övningar från yogafilosofin, mindfulness, livsstilsrådgivning, kostrådgivning, sovkerberoendeinfo mm

Vad behöver ni? Boka in ett planeringsmöte med mig (kostnadsfritt) så kan vi se över vad ert företag behöver. Slå en pling!

Nyhet! Andullationsmassageterapi

Vid intresse kan jag erbjuda djup återhämtning i form av andullationsmassage. Det kommer vara möjligt att prova halvdag/heldag eller en hel vecka med madrassen på ditt företag. Som användare avsätter man 15-30 minuter på madrassen. Man behåller kläder på men kan ta av tjockare tröja tex. Man väljer vilken typ av massage eller effekt man vill nå och ligger sen och slappnar av. En snabb och effektiv återhämtningsstund både för kropp och knopp. Den här metoden är eftertraktad för såväl stressreduktion som återhämtning för elitidrottare. Så boka in en dag med att provköra denna på din arbetsplats! Tiderna är begränsade och går snabbt åt så vänta inte för länge att boka.

Det här är andullation:
”Andullationsmassagen är en massageterapi med djupverkande infravärme som ger en stimulans som utvidgar blodkärlen och ger bättre blodcirkulation i respektive vävnad. Effekten är en avslappnad och skön värmekänsla. Olika zoner i huden är anslutna till inre organ genom nervreflexer. Det betyder att Andullation inte bara stimulerar huden och musklerna, utan även har en positiv inverkan på de inre organen. Andullationen riktas inte mot ett specifikt organ eller organsystem, utan påverkar de väsentliga kroppsfunktionerna positivt. Det lägger grunden för att bevara och återskapa god hälsa.” Information hämtad från hhp.se som tillhandahåller andullationsmadrasser runt om i Sverige.

Ring mig så ser vi över möjligheterna tillsammans 0321 – 18 14 18

 

Jag är godkänd för F-skatt. Stresscoachning och yoga täcks inom ramen för friskvårdsbidraget!