Om Stresslindra

Kompetenser

  • Stresscoach, andningsinstruktör, Act-kompetens via Anna Hallén Utbildningar 2018
  • Livsstilsrådgivare, kostrådgivare, hälsocoach via Bergklint Education 2017
  • Kundaliniyogalärare, medvetenhetens yoga. Dynamisk och individanpassad yoga som ger återhämtning under aktivitet. Det är enkla rörelser som passar alla varvat med andningsmönster, fokusträning och avslappning. En yogaform du kan använda dig av i din vardag. Utbildad vid Yoga Mangalam Emma Öberg 2017-2018

 

Biografi

2013 var året då jag tappade min energi. Jag hade drabbats av utmattningssyndrom och all aktivitet jag ville göra ville inte min kropp eller knopp. Från att ha varit idrottsaktiv i hela mitt liv till att inte orka gå ett varv runt huset vissa dagar är mentalt nedbrytande.

Efter att den akuta fasen övergått i mer återhämtande började jag så smått arbeta på min arbetsplats igen. Trots en förstående och stöttande arbetsplats så har jag mött så mycket okunskap i vården, på arbetsplatsen och bekantskapskretsen. Jag började tidigt utbilda min närhet med mina facebookuppdateringar och blogginlägg. Jag berättade rent krasst hur det var att vara utbränd. Jag har en del kollegor och gamla avlägsna vänner från gymnasiet som tackat mig för att de nu förstod. Att de fick syndromet förklarat för sig för nu kunde de förhålla sig på ett bättre sätt till den personen de kände som hade liknande symptom som mig.

Med min erfarenhet och studier till livsstilsrådgivare och stresscoach samt inom yogans filosofi kommer jag kunna hjälpa sådana som mig och kanske kanske sådana personer som inte fallit lika långt som jag gjorde. Min förhoppning är att kunna hjälpa innan någon blir sjuk och inte orkar med sin vardag.

Jag har både erfarenhet av och kunskapen om stressens påverkan i kroppen och dess hormoner och reaktioner. Jag använder mig också av ACT-terapi (Acceptance and Committment Therapy/Training) och du har det behovet, vilken är en vidareutveckling av KBT-terapi (Kognitiv BeteendeTerapi) ACT sägs vara den nya generationen KBT-terapi. ACT handlar om att identifiera det som är viktigt i ditt liv och att arbeta med konkreta beteenden för att nå dit.

Min önskan är att när du som klient kontaktar mig kan jag ge dig den kunskap du behöver för att förstå vad som händer i din kropp och hjälpa dig hitta de verktyg just du behöver för att få ett mer balanserat liv. Varje individ är unik och vad just du behöver det kommer vi komma fram till. Stress är ingenting negativt sålänge du får återhämtning. Har du inte tid till återhämtning kommer stressens baksidor att drabba dig; sömnstörningar, huvudvärk, magproblem, hudproblem, hjärtklappning, ångest, nedstämdhet, depression, stillasittande, värk osv osv

Så ta hand om dig och din återhämtning.

Må så gott

/Linda Molarin, Dipl. Livsstilsrådgivare, Stresscoach och Kundaliniyogalärare