Tid

Jag har inte tid.

Vänta lite.

Scroll scroll

Flåt, vad sa du?

Har du en huvudvärkstablett?

#stress är vår vardag. Vi lever inte utan den. Vi VILL inte leva utan den heller. Den är naturlig. Den funktionen är en del av oss. En del av dig och en del av mig.

MEN det betyder inte att vi ska ha den i överflöd. Det är inte meningen att vi ska vara aktiva så läng som vi är utan att få hjärnvila. Vi är aktiva från det att vi öppnar ögonen till det att de sluts för natten igen… Vi är aktiva föööör länge utan att vila, återhämta, samla krafter, fokusera och planera.


Om vi inte gör de bra bitarna kommer vi heller inte kunna prestera i aktivitet. Vi kommer tex inte vara så bra på att sköta vårt jobb eftersom vi har svårt att fokusera och jobba mot de mål som företaget satt upp. Vi kommer heller inte vara särskilt bra på att ta hand om vår familj oavsett om det handlar om barn, partner, föräldrar… vi tappar kontakten med vår empati.

Vi kommer heller inte vara så snälla mot oss själva och vår kropp då vi eftersom vi saknar tid att göra bra saker hellre tar till quickfix som att köpa färdig mat, äta fil & macka(eller bara macka eller en påhittad energi/proteindryck i hopp om att den ska ge oss såååå ofantlig mycket)


Vi (människan) är funtade som så att vi vill ta den enklaste vägen till målet. Så är det bara. Och bara att vara medveten om det kan hjälpa dig att faktiskt zooma ut lite, resonera om vad som är bra eller inte.

Du är inte slav under dina handlingar. Livet sker inte av sig självt… du har faktiskt något att säga till om ! Du kan skapa bra förutsättningar. Frågan är om du vill det tillräckligt eller inte…


Anser du att du inte har tid?

VAD har du inte tid till?

Om du inte tar hand om dig så kommer du inte ha tid, jag lovar. För då kommer sjukdomarna & skadorna som det leder till resultera i att din tid är ute. På riktigt. Punkt.


Har du inte tid att leva?

Och JA, det är inte lätt att veta VAD man ska göra. Vad just DU ska göra för att ta hand om dig så du mår bra så du kan vara ditt bästa jag. Så du kan njuta kanske trots vissa kramper och sjukdomar… men det finns alltid något du kan göra för att underlätta för dig. Stort som smått. Först måste du ha viljan. Sen lite jävlar anamma.

För hjälp till självhjälp – kontakta mig på info@stresslindra.se