Ur askan föds någonting nytt – gött liv trots hjärntrötthet

Utmattning kan vara så himla olika beroende på vem du frågar. Vissa kan ha fysiska problem med trötthet tex medan andra mer hjärnbaserade symptom som Hjärntrötthet som tar lång tid att hämta sig ifrån.

utmattad hjärna. hjärntrötthet

När jag var sjuk hade jag båda. Hjärnan var totalslut och jag kände mig ofta dum och IQ-befriad. Min tänkande och lagrande hjärna var satt ur funktion. Hjärntrötthet är någonting jag fortfarande känner av men inte alls lika mycket som för ett år sen så det går framåt, fortfarande.

Min kropp orkade heller inte mycket. Jag orkade gå upp och få iväg barnen till skolan(ja, de gick själva eftersom jag hade turen att de var stora nog när jag brakade in väggen) men när de gått hände inte mycket mer. Vissa dagar hade jag lite mer energi, då gick jag en promenad. Ibland tog jag i och gick för långt, det hände rätt ofta… men det fick väl ta den tid det tog och jag lärde mig att ha lite matnyttigt i fickan för iallafall lite energipåfyllnad.

Depression drabbas många av men inte alla. Jag skonades men samtidigt var jag ju inte glad över situationen så nedstämd har jag varit lite upp och ned. Mitt driv har jag iallafall behållt. Även om jag varit frågande till situationen och rådvill över vad jag ska göra för att bli frisk igen så har jag ändå haft en tilltro till att jag ska bli frisk. Ja, ibland trillade jag ju dit och funderade över situationens allvar faktiskt… hur fasiken ska hjärnan reparera sig igen!? För den kändes på riktigt skadad!

Drivet ledde mig till den jag är idag, till vad jag delar med mig till er. Dels i den väg jag gått som hälso- & stresscoach men också de andra delarna i mitt företagande. För er som inte visste så har jag en kreativ sida nu för tiden. Den fick inte mycket utrymme innan jag blev utmattad, det hade jag inte tid med då. Nu är jag inte bara yogalärare (det är bra kreativt) utan skapar också smycken, yogahalsband sk malas(meditationshalsband) och andra yogiska smycken. Jag har också utökat till lite andra saker också och har samlat dessa i en webbshop. Kika gärna på aumland.se.

Så vad drömmer du om? Finns det någonting du skulle vilja göra i framtiden som du idag inte tror du kan eller får göra?

Har du några kreativa sidor liggandes som du skulle kunna damma av?

Prova lite. Dröm mycket!

Nöj dig inte med hur livet ser ut just nu med ett kneg du inte trivs på. Vänta inte till din hjärntrötthet är borta, det kan ta tid. Har du tid att vänta?

Börja drömma, börja planera.

Alla förändringar behöver inte ske över en natt. Ta små steg! Men ta steg!

Är du i återhämtningsfasen och kämpar med din trötthet så kan framgångsreceptet vara att verkligen gå in för att förstå dig själv och din utmattning. Det är på riktigt en av de största framgångarna jag haft i utmattningen, att faktiskt förstå vad det är som händer i min kropp när stressen slår till. På vilket sätt reagerar kroppen och vad kan jag konkret göra för att få mig själv att må lite bättre så jag kan återhämta mig och bli starkare och återfå lite livslust igen. Jag kan bra rekommendera att bli stresscoach för din egen utvecklings skull. Men jag har också samlat den viktigaste kunskapen i en webbkurs du kan köpa för en spottstyver av priset som de utbildningar jag gått kostat (jag har tagit godbitarna ur alla tre och samlat till den bästa blandningen) Du hittar webbkurserna här: Till kurserna