Vad är en Stresscoach?

En stresscoach är en person som har kunskap om stress och kan vägleda dig till att få bukt på din stressproblematik. En stresscoach kan inte ta bort stressen för dig men kan hjälpa dig att själv bemästra den. Stress i sig är ingenting farligt. Brist på återhämtning är däremot farligt.

Har du blivit sjuk i stress vet du kanske vad du behöver göra egentligen (tagga ner!) men det är svårt att få till det i vardagen med familj, jobb, bilbesiktning, föräldramöten och så ska man träna och äta nyttigt också!

En stresscoach kan hjälpa till och stötta redan i tidigt skede. Idag är många upplysta om fenomenet utmattning eller utbrändhet men det är ju någonting som inte händer dig, ellerhur? Oftast ser man inte själv att man har problem förrän det är försent och kroppen ger upp och ovan problem uppstår.

Men det kan också vara så att du förstått relativt tidigt att du behöver ha hjälp för att inte gå in i väggen och tvingas bli sjukskriven.

En stresscoach som jag kan ge kunskap om vad det är som händer i kroppen och hjärnan vid stress. Jag kan också ta fram verktyg som passar just dig och vara ett stöd på vägen. Mycket i våra liv påverkar hur vi mår. Det är inte bara den akuta stressreaktionen som man behöver planera för. Det är den stressen som ligger och gnager länge man behöver lära sig att hantera.

Vad har du för mål och planer för livet. Vad hindrar dig från att leva det livet? Tänker du på det ofta? Vad kan du göra åt situationen? På kort och lång sikt?

Är du sjuk så vet du att du vill bli frisk. Du vill att livet ska bli ok igen. Du vill ha orken tillbaka. Du vill vara närvarande fru, mamma eller kompis. 

Har du inte blivit sjuk men ändå läst allt det här? Har du några stressymptom själv eller känner du någon som har? Ta kontakt med en Stresscoach och ordna upp situationen!